رشد اقتصادی هند در سه ماه اول سال ۲۰۲۲ به کمترین میزان در یک سال گذشته رسید که تحت تاثیر تضعیف تقاضای مصرف کننده در بحبوحه افزایش قیمت ها قرار گرفت که می تواند کار بانک مرکزی برای مهار تورم بدون آسیب رساندن به رشد را دشوارتر کند.
آمارهای دولت منتشر شده در روز سهشنبه نشان داد که تولید ناخالص داخلی در ژانویه تا مارس نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴.۱ درصد رشد داشته است که مطابق با پیشبینی ۴ درصدی اقتصاددانان در نظرسنجی رویترز و رشد کمتر از ۵.۴ درصدی در اکتبر-دسامبر و رشد ۸.۴ درصدی است. درصد در ژوئیه تا سپتامبر.
چشمانداز کوتاهمدت اقتصاد به دلیل افزایش تورم خردهفروشی که در آوریل به بالاترین حد خود در هشت سال گذشته یعنی ۷.۸ درصد رسید، تیره شده است. افزایش قیمت انرژی و کالاها که بخشی از آن ناشی از بحران اوکراین است، فعالیت اقتصادی را نیز تحت فشار قرار داده است.
V Anantha Nageswaran، مشاور ارشد اقتصادی در وزارت دارایی، پس از انتشار دادهها، گفت: «فشارهای تورمی بالا باقی خواهند ماند.» وی افزود که خطر رکود تورمی – ترکیبی از رشد آهسته و تورم بالا – در هند پایین است.
دادههای روز سهشنبه نشان داد که افزایش قیمتهای انرژی و مواد غذایی مخارج مصرفکننده، محرک اصلی اقتصاد را که در دوره ژانویه تا مارس نسبت به سال قبل به ۱.۸ درصد کاهش یافت، در برابر رشد ۷.۴ درصدی در سهماهه قبل کاهش داد.
گاریما کاپور، اقتصاددان در Elara Capital، گفت که کاهش رشد جهانی، افزایش قیمت انرژی، چرخه افزایش نرخ بهره و سختتر شدن شرایط مالی، همگی چالشهای کلیدی خواهند بود.
او پیش بینی رشد اقتصادی سالانه خود را برای سال مالی جاری که از اول آوریل آغاز شده بود، از ۷.۸ درصد به ۷.۵ درصد بازبینی کرد.
دولت هند برآوردهای تولید ناخالص داخلی سالانه خود را برای سال مالی منتهی به ۳۱ مارس اصلاح کرد و رشد ۸.۷ درصدی را پیشبینی کرد که کمتر از تخمین قبلی ۸.۹ درصدی بود.
بانک مرکزی هند (RBI) در این ماه، در یک جلسه برنامه ریزی نشده، نرخ پایه رپو را تا ۴۰ واحد افزایش داد و کمیته سیاست پولی آن سیگنال داده است که برای کاهش قیمت ها، افزایش نرخ بهره را افزایش خواهد داد.
اقتصاددانان انتظار دارند MPC در ماه آینده نرخ رپو را بین ۲۵ تا ۴۰ واحد افزایش دهد.
تضعیف تقاضا
اقتصاددانان می گویند تضعیف تقاضای مصرف کننده و انقباض در فعالیت های تولیدی یک نگرانی است.
شاخصهای فرکانس بالا نشان میدهند که کمبود عرضه و قیمتهای بالاتر نهاده بر تولید در بخشهای معدن، ساختوساز و تولید تأثیر گذاشته است – حتی با افزایش اعتبار و هزینههای بیشتر ایالتها.
داده ها نشان می دهد که تولیدات تولیدی در سه ماهه منتهی به مارس ۰.۲ درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته است، در حالی که رشد تولید مزارع در سه ماهه قبل ۰.۳ درصد بوده است، در حالی که رشد تولید مزارع از ۲.۵ درصد در سه ماهه قبل به ۴.۱ درصد افزایش یافته است.
کاهش بیش از ۴ درصدی ارزش روپیه در برابر دلار آمریکا در سال جاری، اقلام وارداتی را نیز گرانتر کرده است و دولت فدرال را بر آن داشت تا صادرات گندم و شکر را محدود کند و مالیات سوخت را کاهش دهد و به RBI در مبارزه با تورم بپیوندد.
ساکشی گوپتا، اقتصاددان اصلی در بانک HDFC گفت: «با افزایش فشارهای تورمی، بهبود مصرف برای سالهای ۲۰۲۲-۲۰۲۳ زیر ابری از عدم قطعیت باقی میماند».