ایالات متحده در آستانه از دست دادن بهترین دوست خود در آمریکای لاتین است.
طی سالها، واشنگتن و کلمبیا روابط نزدیکی در زمینههای مختلف از جمله مهاجرت، مبارزه با قاچاق مواد مخدر، ریشهکن کردن کوکا در ارتفاعات کلمبیا و ایستادگی در برابر همسایه خود، ونزوئلا، داشتهاند.
یکی از قدیمیترین دموکراسیهای منطقه، کلمبیا همیشه توسط یک طرف اداره میشود و برای دههها وفادار و حامی ایالات متحده بوده است، صرف نظر از اینکه یک دموکرات یا جمهوریخواه کاخ سفید را اشغال کرده است.
اما در دور دوم انتخابات در اواخر این ماه، یک خارجی برنده ریاست جمهوری کلمبیا خواهد شد: یا رودلفو هرناندز، سرمایه گذار املاک و مستغلات با تجربه سیاسی اندک و دیدگاه های نامشخص، یا گوستاوو پترو، یک مبارز سابق چپ که علیه کلمبیایی جنگید. دولت ها سال ها قبل از خدمت. در پارلمان، سنا و شهردار پایتخت، بوگوتا بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵.
سینتیا آرنسون، کارشناس ارشد مرکز ویلسون در واشنگتن و کارشناس برجسته آمریکای جنوبی، میگوید: «این یک نقطه عطف در تاریخ کلمبیا است – و به طور بالقوه نقطه عطفی در روابط ایالات متحده و کلمبیا است».
او گفت که هر دو نامزد برخی از اصول اساسی روابط آمریکا و کلمبیا را زیر سوال می برند. به عنوان مثال، پترو علیه قانونی شدن مواد مخدر صحبت کرده است، در حالی که هرناندز معتقد است صنعت هیدروکربن از کسانی که به دنبال مبارزه با تغییرات آب و هوایی هستند – از جمله واشنگتن – که می خواهند تأثیر آنها را محدود کنند، حمایت می کند.
آرنسون درباره پیامدهای انتخابات آتی در کلمبیا گفت: اگر این اتفاق بیفتد، از دست دادن مشارکت استراتژیک ضربه ای به سیاست آمریکا در نیمکره خواهد بود. ما در مسیر دیگری هستیم.»
این پیامدها شامل همکاری کمتر کلمبیا در مبارزه با قاچاق مواد مخدر و از دست دادن صدای حمایت کننده در سیاست منطقه است.
ایوان دوک، رئیسجمهور کلمبیا، که اواخر سال جاری از سمت خود کنارهگیری میکند، تمایل خود را برای بازدید از ایالات متحده در حین حضور در لس آنجلس برای نشست قارهای آمریکا ابراز کرده است.
او در مراسم تحلیف روز پنجشنبه در کنار رئیس جمهور بایدن ایستاد و به دلیل تمایل دولتش برای اعطای اقامت به صدها هزار ونزوئلایی که از کشورشان فرار کرده اند، ستایش شد.
دوک بارها نشان داده است که آماده است تا از خواسته های ایالات متحده پیروی کند. در اواخر سال ۲۰۱۶، اعضای حزب سیاسی او به منظور جلب رضایت رئیس جمهور منتخب وقت، برای دیدار با دونالد ترامپ در مار-آ-لاگو، پالم بیچ، فلوریدا، یورش بردند.
در نشست این هفته در لس آنجلس، دوک صدای کمیاب در آمریکای لاتین بود که از تصمیم دولت بایدن برای برکناری رهبران کوبا، نیکاراگوئه و ونزوئلا حمایت کرد. این ممنوعیت منجر به تحریم چندین کشور و همچنین انتقاد سایر رهبران در نیمکره غربی شد که با این وجود تصمیم به شرکت در آن گرفتند.
آنتونی سی. بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا که در اجلاس لس آنجلس نیز شرکت کرده بود، در مصاحبه با تایمز گفت که معتقد است روابط خوب با بوگوتا در هر انتخابات کلمبیا ادامه خواهد داشت.
ما یک رابطه قوی، عمیق و دهها ساله داریم که از دولتی به دولت دیگر منتقل میشود، مهم نیست چه کسی در قدرت است. [in Colombia]بلینکن گفت. من فکر می کنم منافع مشترک ما این است که با هر دولتی که پیش بیاید کار خواهیم کرد.»
وی گفت: هنوز مشخص نیست که آیا این سطح از همکاری ها ادامه خواهد داشت یا خیر.
بلینکن میگوید: «در نیمکرهی ما، ما طیف وسیعی از دموکراسیهای چپ، راست و مرکزی داریم – اما آنچه به طور فزایندهای به این کشورها حیات میبخشد، یک پیشنهاد ساده است. “آنها می دانند که باید برای کمک به مردم خود تلاش کنند و واقعاً باید نتایجی را ارائه دهند که برای مردمشان مهم است” در مورد موضوعاتی مانند COVID-19، مراقبت های بهداشتی، اقتصاد و تغییرات آب و هوا.
مشخص نیست که پترو یا هرناندز چه نوع سیاست خارجی را دنبال خواهند کرد، اما هر دو نشان از تغییرات عمیق داشتند. در دور اول رای گیری ماه گذشته، او با بیش از ۱۰ درصد از پترو هرناندز گذشت اما به آستانه ۵۰ درصدی که برای جلوگیری از دور دوم لازم بود نرسید. اکنون این گمانهزنی وجود دارد که چندین جناح محافظهکار در کلمبیا برای حمایت از هرناندز و جلوگیری از نامزدی چپگرایان برای ریاستجمهوری به نیروهای خود ملحق خواهند شد.
اما می تواند به هر جایی برود.
مایکل شفر، رئیس سابق این سازمان گفت: “کلمبیا مهمترین متحد ایالات متحده در منطقه است و یک دوره اساساً جدید در حال بازتعریف است – در کلمبیا، در روابط ایالات متحده و کلمبیا، و در نقش کلمبیا در آمریکای لاتین.” سازمان بین المللی دیالوگ آمریکایی، یک اندیشکده واشنگتن متخصص در آمریکای لاتین.
کلمبیا صحنه طولانیترین جنگ نیمکره روی کره زمین بود، زیرا گروههایی از شورشیان چپ با دولتها، از جمله قاچاقچیان مواد مخدر، برای نزدیک به سه دهه جنگیدند، تا اینکه سازمان ملل در سال ۲۰۱۶، با حمایت قوی دولت اوباما، صلح را میانجی کرد. برای ایجاد صلح . . معامله.
واشنگتن همچنین از طرح کلمبیا، یک طرح چند میلیارد دلاری کمک های اقتصادی، دیپلماتیک و نظامی در اوایل دهه ۲۰۰۰ برای مبارزه با باندها و فروشندگان مواد مخدر – که مسلماً بزرگترین سرمایه گذاری مالی ایالات متحده در آمریکای جنوبی بود، حمایت کرد.
در هفته های اخیر، کلمبیا و ایالات متحده ۲۰۰ سال روابط دوجانبه را جشن گرفتند که قدیمی ترین روابط در قاره آمریکا است. برخی از تحلیلگران معتقدند که تاریخ روابط مستحکم بین دو کشور را حفظ خواهد کرد.
این یادآوری است که روابط ایالات متحده و کلمبیا بین دولت ها و بین احزاب، هم در کلمبیا و هم در اینجا در ایالات متحده ادامه یافته است. مارک گرین، یکی از مقامات سابق وزارت امور خارجه و USAID که اکنون مدیر مرکز ویلسون است، گفت: ارزش های مشترک، فرهنگ مشترک و تاریخ مشترک.
او گفت: «بنابراین حتی با وجود برخی تغییرات، من مطمئن هستم که راههایی برای ادامه همکاری برای هر دو کشور و همچنین برای منطقه پیدا خواهیم کرد.» . “
سزار روجاس آنجل نویسنده لس آنجلس تایمز در این گزارش مشارکت داشت.